maanantai 18. helmikuuta 2008

Juustopuustit

Idea näihin juustopuusteihin lähti siitä, kun halusin tehdä jotain juustosarvien tapaisia leivonnaisia käyttäen taikinaan kolmen juuston kermaa. Sämpylät tuntui liian tylsiltä ja juustosarvet liian työläiltä, joten sain idean tehdä jotain siltä väliltä. Taikinaan en lisännyt ollenkaan rasvaa, kolmen juuston kermassa sitä on 10%:a. Juustona suosittelen käyttämään jotain voimakkaan makuista juustoa, kuten esimerkiksi punaleima Emmentalia.



JUUSTOPUUSTIT, 12 kpl

1 prk (2,5 dl) kolmen juuston kermaa
1 pss kuivahiivaa
1 dl pikakaura + kuitu -hiutaleita
4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta (17 %)

väliin ja päälle:
kananmuna
paprikajauhetta
juustoraastetta

Lämmitä kolmen juuston kerma 42 asteiseksi ja lisää siihen 1 dl hiivaleipävehnäjauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita puukauhalla ja lisää joukkoon kaurahiutaleet ja vähitellen alustaen loput jauhot sekä juustoraaste. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakulmion muotoiseksi levyksi ja voitele pinta kananmunalla. Ripottele päälle paprikajauhetta ja juustoraastetta. Kääri levy rullalle ja leikkaa se 12 palaan korvapuustien tavoin viistottain joka toinen pala toiseen suuntaan. Asettele palat pellille leivinpaperin päälle puustin ohuin kohta pystyyn ja paina se kevyesti peukalolla kuopalle. Peitä liinalla ja anna kohta vielä parikymmentä minuuttia.

Voitele kohonneet puustit kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa herkulliselta:)! Täytyy kokeilla.

Anu