lauantai 2. helmikuuta 2008

Ruisburgerit

Tässä vaiheessa on varmaan syytä tarkentaa, että kesää kohti todellakin mennään kevyemmin, mikä ei aina välttämättä tarkoita kevyesti. Peruspurilaiset vaihtuivat ruisversioihin, majoneesi ultra-light-majoneesiin ja kolmen hampurilaisen ahmimisen sijasta yksi saa riittää :). Nämä burgerit ovat kyllä niin ruokaisia, että yhdellä pärjää pitkälle. Ja näitä purilaisia ei voi missään nimessä roskaruoaksi haukkua, joten suosittelen lämmöllä kaikille kevätkeventäjillekin!



Ruisburgerit (8 kpl)

Kannet:
8 kpl Reissumies-ruisleipiä

pihvit:
700 g naudan jauhelihaa (10%)
1 pss Bifteki -mausteseosta
1/2 dl vettä

täytteet:
salaatin lehtiä
ananasta
tomaattia
punasipulikuutioita
cheddar-juustoviipaleita
sinappikurkkusalaattia
hot-ketsuppia
ultra-light hampurilaiskastiketta yms..

Sekoita Bifteki-mausteseos (kreikkalaistyyppinen lihamausteseos) 1/2 dl vettä ja anna imeytyä muutama minuutti. Lisää seos huoneenlämpöisen jauhelihan joukkoon, sekoita tasaisesti (vältä vaivaamista) ja muotoile jauheliha kahdeksaksi pihviksi läpyttelemällä ne leivinpaperin päälle.

Paista pihvit muutama minuutti puoleltaan. Hampurilaispihvien reunat saavat olla jopa hiukan "kärähtäneet".

Paahda reissumiesleipiä leivänpaahtimessa, täytä mieleisillä täytteillä, nauti välittömästi.

Ei kommentteja: