Näin ystävänpäivän lähettyvillä haluan jo etukäteen toivottaa kaikille Rakkaille Ystävilleni ja blogini lukijoille oikein ihanaa ystävänpäivää! Yllätä ystäväsi näillä raikkailla puolukkaleivoksilla joiden pohjassa piileksii ruisjauhoja. Tee nämä jääkaappiin jo tänä iltana, ne ovat huomenna parhaimmillaan! Alkuperäinen ohje Valiolta.
YSTÄVÄNPÄIVÄLEIVOKSET
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/4 dl ruisjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja päällys
2 liivatelehteä
3 dl puolukoita
1 dl sokeria
1/2 prk (à 2 1/2 dl) Valio kevytvispiä
1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun sydämen muotoisia nonparelleja
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 6 - 7 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla tai seesaminsiemenillä sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta puolukat. Mausta sose sokerilla. Kuumenna 1/2 dl puolukkasoseesta. Liuota siihen liivatelehdet. Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi, n. 5 min. Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista makeus. Jaa kääretorttulevy puoliksi. Levitä puolet täytteestä toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle. Anna hyytuä jääkaapissa n. 3 tuntia. Levitä loppu täyte pintaan. Jaa 20 leivokseksi. Koristele nonparelleilla.
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/4 dl ruisjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja päällys
2 liivatelehteä
3 dl puolukoita
1 dl sokeria
1/2 prk (à 2 1/2 dl) Valio kevytvispiä
1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun sydämen muotoisia nonparelleja
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 6 - 7 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla tai seesaminsiemenillä sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta puolukat. Mausta sose sokerilla. Kuumenna 1/2 dl puolukkasoseesta. Liuota siihen liivatelehdet. Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi, n. 5 min. Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista makeus. Jaa kääretorttulevy puoliksi. Levitä puolet täytteestä toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle. Anna hyytuä jääkaapissa n. 3 tuntia. Levitä loppu täyte pintaan. Jaa 20 leivokseksi. Koristele nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti