maanantai 18. helmikuuta 2008

Jauheliha-juuresvuoka

Tämä ruoka ei taida sen kummempia esipuheita kaivata. Terveellistä, helppoa ja maukasta kotiruokaa parhaimmillaan. Aineksia voi vaihdella aina mieltymyksensä mukaisesti.

JUURESVUOKA

1 pss (500 g) juureskuutioita (Apetit, sis. porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, selleriä)
2 suurta perunaa, kiinteä lajike
n. 3-4 dl vettä
290 g naudan paistijauhelihaa
hillosipuleita
säilöttyjä paprikasuikaleita
1 lihaliemikuutio
chicken & steak -mausteseosta

Kuori ja pilko perunat ja laita uunivuokaa juureskuutioiden kanssa. Lisää joukkoon hillosipulit ja paprikasuikaleita. Ruskista puolituntia huoneenlämmössä ollut jauheliha pannulla ja mausta chicken & steak -mausteseoksella. Kaada jauheliha vuokaan ja sekoittele juureksien kanssa. Kiehauta vesi pannulla jolla paistoit jauhelihan ja sulata joukkoon lihaliemikuutio. Kaada lihaliemi uunivuokaan. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. tunti. Peitä valmis vuoka foliolla ja anna vetäytyä vielä 15 minuuttia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja: