maanantai 4. helmikuuta 2008

Sporttikarkit

Olen ruvennut käymään suoraan töistä salilla. Yleensä syön työpäivän aikana hyvin kevyesti ja tämä johtaa siihen, että kun pääsen salille, tuikkii jo tähtiä silmissä. Siinä olossa ei urheilusta meinaa tulla mitään, joten uudesta Tupla Sport -patukasta inspiroituneena kehittelin omat sporttikarkit. Mikäli en mennyt kovin pahasti laskuissa sekaisin, nämä ovat hiukan kevyempiä kuin Tupla Sportit, ravintoaineita tulee suunnilleen saman verran (/100g). Muutamasta sporttikarkista saa energiaa sen verran, että jaksaa sporttailla hyvin ilman että ruoka painaa vatsassa.



SPORTTIKARKIT

1/2 levy Fazerin sinistä
n. 4-5 dl marjamysliä tai lempimysliäsi

karamellivuokia

Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Sulata suklaata korkeintaan 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoitellen, koska se voi palaa helposti. Lisää sulatetun suklaan sekaan mysli, kääntele seosta lusikalla, että suklaa levittyy tasaisesti myslin sekaan. Annostele vuokiin, laita jääkaappin jähmettymään, älä ahmi kaikkia kerralla. ;)

PS. Nyt on tullut kauppoihin uusi suklaa-/maissikierrenaksu (jonka nimeä en muista), jossa yhdistyy suolainen ja makea. Niitähän voisi helposti tehdä itse dippaamalla kaupassa myytäviä maissisnackseja sulatettuun suklaaseen...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se on totta, että työpäivän jälkeen on pakko syödä jotain ennen kuin voi urheilla. Täytyykin pitää tämä resepti mielessä jos joskus on niin kiire, etten ehdi edes voileipää tehdä.