Tässä sämpylöitä, joille lisämakua ja kuitua tuo ruis- sekä kauraleseet, vaaleita vehnäjauhoja en ole sämpylöissä käyttänyt enää aikoihin. Tuoreilla sämpylöillä herkuttelu on kyllä ehdottomasti yksi elämän pienistä/suurista iloista. :)
4 dl vettä
25 g hiivaa
2,5 dl dl kauraleseitä
1 dl ruishiutaleita
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
4 rkl öljyä
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää leseet, öljy sekä vähitellen jauhot. Alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo kohonnut taikina pitkoksi ja jaa 12 osaan. Leivo paloista noin 15 cm:n pituisia nauhoja ja taita ne sydämenmuotoisiksi sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota pellillä liinalla peitettynä vielä noin 20 minuuttia. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.
2 kommenttia:
Ihanan näköisiä ja oikein kunnon ystävänpäiväsämpylän näköisiäkin :-) Kivan oloinen on tuo reseptikin. Täytyypä pitää mielessä.
Moi Eriqou!
Kiitos kivasta kommentista :)
Tykkään maustaa sämpylöitä aina sen mukaan mitä kaapista löytyy, erilaisilla jauhoilla, leseillä, porkkana- ja juustoraasteella, hedelmämyslikin on hyvä taikinanmaustaja!
Lähetä kommentti