keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Hiukan terveellisempi mokkatorttu

Nyt se taas iski. Vastustamaton mieliteko johonkin mokkaiseen ja makeaan leivonnaiseen.
Kaapista löytyvistä aineksista piti keksiä jotain "terveellisempää" versiota mokkapaloista. Hiukan kyllä mietitytti, että mitähän tästä tulee, kun keksin käyttää kokojyväpitoista sämpyläjauhoseosta mokkatortun pohjaan. Epäilyt osoittautuivat turhiksi, mielestäni tämä oli jopa parempaa kuin perinteinen vehnäjauhoista tehty pohja. Huom! Koska tumma kaakaojauhe oli sattunut loppumaan sovelsin kuorrutusta siten, että siihen tulee kaakaojuomajauhetta sekä reippaasti pikakahvijauhetta .



MOKKATORTTU

pohja:
1 kananmuna
1 dl sokeria
75 grammaa Flora Culinessea
1,5 dl kokojyväpitoista sämpyläjauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl pikakahvijauhetta
1/2 dl ruokakermaa

Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon culinesse, keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja lopuksi kerma. Levitä voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

kuorrutus:
1 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaojuomajauhetta
1 rkl pikakahvijauhetta
25 g Flora Culinessea
1,5 rkl ruokakermaa

Sekoita kuivat ainekset ja Culinesse kattilassa. Lisää joukkoon ruokakerma ja kuumenna sen verran, että seos kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki, kaada kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi. Koristele pinta esimerkiksi kookoshiutaleilla tai vaikka paahdetuilla manteleilla.

Ei kommentteja: