tiistai 8. tammikuuta 2008

Jauhelihakeitto

Kuten varmasti moni teistä, niin myös minä päätin keventää uuden vuoden kunniaksi. Tässäpä perinteinen jauhelihakeitto, joka saa lisäpotkua valkosipuli tabascosta.



Jauhelihakeitto

1 l vettä
n. 5 perunaa (kiinteä lajike)
2 lihaliemikuutiota
2 pss keittojuureksia
250 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
paprikajauhetta
currya
valkosipuli tabascoa
pippurisekoitusta

Pese ja kuutioi perunat. Laita perunat kiehumaan lihaliemikuutioden kanssa veden joukkoon, keitä n. 15-20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Paista tällä välin jauheliha ja mausta se currylla ja paprikajauheella. Lisää perunoiden joukkoon jäiset keittojuurekset ja jauheliha. Mausta muutamalla tipalla tabascoa ja pippurisekoituksella. Anna kiehua vielä viitisen minuuttia.

PS. Ruisleipää maustaa ihana valkosipulilevite.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näytät tekevän herkullisen näköistä ruokaa melko usein.. (: Oletko tietoinen käynnissä olevasta ruokahaasteestani, jossa etsitään tälle kuulle värikkäintä ruokaa? ;)