Bongasin Valion sivuilta houkuttelevan pitaleipäreseptin. Tällä kertaa noudatin orjallisesti reseptiä, joten kopioin sen suoraan tähän. Ajattelin ottaa tällaisen huomenna töihin evääksi ja Valion sivuilla näitä kutsutaan piknik-pitaleiviksi, joten rupesinkin odottamaan innolla kesää, että pääsen piknikille näitä mussuttamaan. :)
Piknikpitaleivät, 8 kpl
Taikina
2 1/2 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl hiivaleipäjauhoja
4 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g Oivariinia (käytin Culinessea)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita suola ja jauhot keskenään. Alusta jauhot taikinanesteeseen. Lisää Oivariini loppuvaiheessa. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (n. 20 min).
Jaa taikina 8:aan palaan, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi leipäsiksi (halkaisija 15 cm). Kohota pellillä leivinpaperin päällä peitettynä noin 30 min. Paista uunissa 250 asteessa noin 7 min. Jäähdytä liinan alla. Leikkaa leipiin viilto, että muodostuu tasku. Jaa täyteaineet taskuihin. Sekoita kastike ja annostele taskuihin tai ota piknikille mukaan kannellisessa astiassa. Pujota täytetyt pitaleivät eväs- tai suodatinpusseihin. Syödessä pussi suojaa täytteiden putoilemiselta syliin.
Vinkki Voit valmistaa pitaleipiä kerralla suuremman määrän ja pakastaa ne.
Jaa taikina 8:aan palaan, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi leipäsiksi (halkaisija 15 cm). Kohota pellillä leivinpaperin päällä peitettynä noin 30 min. Paista uunissa 250 asteessa noin 7 min. Jäähdytä liinan alla. Leikkaa leipiin viilto, että muodostuu tasku. Jaa täyteaineet taskuihin. Sekoita kastike ja annostele taskuihin tai ota piknikille mukaan kannellisessa astiassa. Pujota täytetyt pitaleivät eväs- tai suodatinpusseihin. Syödessä pussi suojaa täytteiden putoilemiselta syliin.
Vinkki Voit valmistaa pitaleipiä kerralla suuremman määrän ja pakastaa ne.
Broileri- cheddartäyte
1 pkt cheddar-viipaleita
400 g kypsää broileria viipaleina
1/4 kerää jäävuorisalaattia suikaleina
4 tomaattia viipaleina
1 sipuli ohuina renkaina
Maustekastike
1 prk kevytkermaviiliä
1/2-1 tl currya
2 tl sinappia
1/2 tl sitruunapippuria
1/2 dl hienonnettua persiljaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti