lauantai 5. tammikuuta 2008

Lämmin Kana-pekonisalaatti ja currykastike

Tarkoitus oli tehdä kevyttä ruokaa. Sitten keksin lisätä salaattiin kanan kaveriksi pekonia ja tehdä vielä kermaviilistä currykastiketta salaatin kaveriksi. Mutta tämä oli mainion makuista. :)



Lämmin Kana-pekonisalaatti

Jäävuorisalaattia
Kurkkua
Ananasta
Punasipulia
1 kanan marinoimaton rintafilee
3 siivua pekonia
currya

Tee salaatista, kurkusta, ananaksesta ja punasipulista salaatti valmiiksi tarjoiluastialle. Pilko n. 1/2 tuntia huoneenlämmössä ollut kanan rintafilee suikaleiksi ja paista pannulla öljyssä. Kun kana on kypsynyt hetken aikaa, lisää pannulle hienoksi suikaloidut pekoniviipaleet. Kypsennä pannulla siten, että pekonit ovat ruskistuneet ja kanat ovat kypsiä. Koska pekonista irtoaa mukavasti makua, mausteeksi riittää pelkkä curry. Kaada maustetut kana ja pekoni lämpimänä salaattipedille ja tarjoile vaikkapa valkosipuli-mozzarellapatonkien ja currykastikkeen kanssa.

Currykastike

Kermaviileistä saa itse maustamalla helposti hyviä ja tulisuuttakin on helppo säädellä lisäämällä pippuria/chilirouhetta. Tästä dipistä halusin tehdä aavistuksen tulisen, mutta silti raikkaan kanasalaatin kanssa sopivan kastikkeen.



Cyrrykastike

1 prk kermaviiliä
n. 1 tl currya
n. 1/4 tl cayennepippuria
n. 1/2 tl sitruunapippuria
n. 1/2 tl paprikajauhetta
n. 1/2 tl yrttisuolaa

Sekoita mausteet kermaviilin sekaan ja anna maustua hetki jääkaapissa ennen ruokailua.

Ei kommentteja: