lauantai 5. tammikuuta 2008

Valkosipuli-mozzarellapatongit

Kuulun siihen suureen joukkoon, joka ajatteli keventää näin uuden vuoden kunniaksi. Päätinkin tehdä viinkonloppuruoaksi jotain maistuvaa salaattia ja siinä salaattiohjeita etsiessäni, bongasin samalla Marielta nämä valkosipuli-mozzarellapatongit. Kaikkea muuta kuin kevyttä siis! Mutta, sovitaanko näin, että elämästä pitää voida nauttia, joten kyllä yksi herkkupäivä viikossa sallitaan.

Janin mielestä patongit olivat hyviä sellaisenaan, itse tykkäsin enemmän kun ripottelin patonkien päälle pizzamaustetta. Vähensin öljyn määrän puoleen alkuperäisestä ja hyvin pärjättiin.



Valkosipuli-mozzarellapatongit

2 esipaistettua vehnäpatonkia (käytin Euroshopperia)
1/2 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynttä
n. 100-150 g mozzarellaraastetta (jälleen Euroshopperia)

Murskaa tai raasta valkosipuli öljyn joukkoon hetkeksi maustumaan. Leikkaa sillä välin patongit kolmeen osaan ja halkaise palat kahtia. Voitele patongit pullasudilla valkosipuli-öljyseoksella ja ripottele päälle reilusti mozzarellaa. Paista 175 asteessa n. 8 minuutia. Ripottele valmiiden patonkien päälle halutessasi pizzamaustetta. Tarjoile lämpiminä salaatin kera.

Ei kommentteja: