tiistai 15. tammikuuta 2008

Itse tehdyt tortillakuoret

Olin jo pidemmän aikaa miettinyt, että tekisin itse tortillakuoria. Tuulentuvassa törmäsin sitten tällaiseen reseptiin, jota täytyi päästä testaamaan.
Sellainen moka sattui, kun tohkeissani läpyttelin ja pinosin tortillakuoria, en hoksannut laittaa niiden väliin jauhoja. No tottahan toki tuollaiset ohuet kuoret jäävät toisiinsa kiinni, joten jouduin tekemään saman homman uudelleen. Tämä saattoi vaikuttaa siihen, että tortillat eivät olleet aivan niin pehmeitä kun olisin toivonut, siis taikina sitkistyi turhasta kahteen kertaan vaivaamisesta. Maku oli kyllä muuta toista kun kaupan valmiissa kuorissa, joten suosittelen kokeilemaan! Taikina on todella yhteistyöhaluista, joten tämä ei ole kovinkaan vaativaa puuhaa.

Itse tein allaolevan reseptin puolitoista kertaisena ja sain aikaiseksi 12 kohtuullisen kokoista tortillakuorta.Tortillakuoret, 8 kpl

2 dl vehnäjauhoja
2 dl (täysjyvä)maissijauhoja
1 1/2 dl vettä
2 rkl öljyä
(ripaus suolaa)

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna levätä hetken aikaa peitettynä. Jaa taikina 8 palaan ja kauli vehnäjauhojen avulla erittäin ohuiksi, pyöreiksi tortilloiksi.
Peitä valmiiksi kaulitut kuoret kelmulla kuivumisen estämiseksi. Laita kuorien väliin jauhoja!
Paista kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes pintaan ilmetyy ruskeita pilkkuja. Peitä paistetut tortillat liinalla, jotta ne pehmenevät rullauskelpoisiksi. Täytä haluamallasi tavalla, kääräise rullaksi ja nauti.


Kuva-arvoitus:
Mikä asia, joka estää tortillakuoria liimautumasta toisiinsa, puuttuu kuvasta?


Valmista tuli.Täytteiden väriloistoa :)

Ei kommentteja: