Kurkistelin pakastimeen perjantaina miettien mitä ruokaa laittaisin. Käteen osui jauhelihapaketti, josta sitten tein näitä nopeasti valmistuvia lihapullia. Lihapullat tykkään nykyisin tehdä kokonaan lihasta ilman korppujauho-kermaviili-seoksia. Saan ne onnistumaan nätimmin näin ja tietenkin maku on lihaisempi ja näin ollen myös parempi. :) Nämä kävisivät hyvin tikutettavaksi coctail-tikkuihin.
Minilihapullat, n. 24 kpl
500 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl yrttisuolaa
2 rkl sinappia
2 rkl hot ketsuppia
1/2 tl cayannepippuria
1/2 tl mustapippuria
3 rkl sipulijauhetta
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua persiljaa (toki tuore käy)
1 tl chilirouhetta
muutama tippa valkosipulitabascoa
yms. mausteita maun mukaan
Sekoita mausteet kananmunan joukkoon. Lisää sekaan huoneenlämpöinen jauheliha ja sekoita mausteet tasaisesti lihan sekaan. Muotoile haaleassa vedessä kostutetuilla käsillä pieniksi lihapulliksi. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.
500 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl yrttisuolaa
2 rkl sinappia
2 rkl hot ketsuppia
1/2 tl cayannepippuria
1/2 tl mustapippuria
3 rkl sipulijauhetta
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua persiljaa (toki tuore käy)
1 tl chilirouhetta
muutama tippa valkosipulitabascoa
yms. mausteita maun mukaan
Sekoita mausteet kananmunan joukkoon. Lisää sekaan huoneenlämpöinen jauheliha ja sekoita mausteet tasaisesti lihan sekaan. Muotoile haaleassa vedessä kostutetuilla käsillä pieniksi lihapulliksi. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti