tiistai 21. elokuuta 2007

Tulinen jauheliha-tomaattirisotto

Olen huomannut arvostavani ruoissa niiden tekemisen helppoutta. Tällä siis tarkoitan sitä, että ruoka laitetaan uuniin tai pannulle tilanteesta riippuen ja tässä välissä voi itse puuhailla muita hommia, ilman että ruokaa täytyy olla koko aika hämmentelemässä. Tässäpä siis yksi sellainen mukavan helppo resepti. Ja tämä on myös mukavan "hottia", joten muista huolehtia juomapuolesta! :)


Tulinen jauheliha-tomaattirisotto

400 g naudan paistijauhelihaa
1 reilun kokoinen sipuli (käytin punasipulia)
1/2 rkl öljyä tai culinessea
1 prk (muistaakseni 370g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
2 dl pitkäjyväisiä riisejä
3 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio
chilimursketta
pizzamaustetta

Kuullota kuutioitu sipuli öljytilkassa ja ruskista huoneenlämpöinen jauheliha. Lisää joukkoon tomaattimurska, riisit, vesi ja lihaliemikuutio. Laita levy miedolle lämmölle ja anna risoton kypsyä kannen alla peitettynä n. 20 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt riiseihin ja riisit ovat kypsiä. Mausta chilimurskeella ja pizzamausteella maun mukaan. Tarjoile salaatin ja tuoreen leivän tai patongin kera.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka monelle tämä annos riittää? :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos 😊