sunnuntai 19. elokuuta 2007

Naudan pihvit ja juustoperunat

On tullut syötyä aikas tuhdisti lähiaikoina ja se tuntuu kyllä olossakin. Teenpä tässä nyt päätöksen, että kuukausi mennään taas kevyemmillä eväillä. Enemmän kanaa ja ei aina niitä kermoja...



Naudan pihvit ja juustoperunat

1 pkt marinoituja naudan filepihvejä

Ota liha huoneenlämpöön 1/2 - 1 tunti ennen paistamista.
Valmista pihvit viimeisenä, paista pihvit pakkauksen ohjeen mukaan.

Juustoperunat
uusia perunoita
1,5 dl Emmental-raastetta
1 prk fraichea (käytin 5%:sta)
paprikajauhetta
mustapippuria
tarvittaessa ruokakermaa

Pese perunat hyvin ja viipaloi ne. Valmista niille fraiche-juustograatiini sekoittamalla juustoraaste fraichen joukkoon ja lisäämällä mausteita maun mukaan. Lado peruna viipaleet vuokaan ja kaada fraiche seos päälle. Paista 200 asteessa n. reilu 1 tunti. Tarvittaessa lisää hiukan ruokakermaa paiston aikana.

Erilaisia kermakastikkeita (lähde: Valio)

Kermakastikepohja

2,5 - 3,5 dl

1 dl vettä
1/2 kana- tai liha-juuresliemikuutiota
1 prk (2 dl) ruokakermaa, 15%
1 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä
1-2 tl soijakastiketta
1/2 dl hienonnettua persiljaa

Sinappikastike possunlihalle
n. 1 rkl sinappia

Tomaattikastike
1-2 rkl tomaattisosetta tai -kastiketta
1 tl basilikaa

Yrttikastike
1/2 tl rosmariinia, kynteliä tai timjamia

Marjainen kastike kalkkunalle tai broilerille
1/2 dl karpalo- tai punaherukkahyytelöä
2 tl sitruunamehua

Sinappi-kurkkusalaattikastike
1 dl sinappi-kurkkusalaattia

Mittaa kattilaan vesi, puolikas liemikuutio, ruokakerma ja vehnäjauhot. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua välillä sekoittaen 2-3 min. Lisää mausteet. Voit käyttää kastikepohjaa sellaisenaan tai maustaa sitä lisää haluamallasi lisämausteella.
VINKKI Jos käytät kuivattuja yrttejä, hienonna ne ensin huhmaressa ja lisää kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna maustua hetken aikaa. Ohenna kastiketta tarvittaessa vesitilkalla.


Ei kommentteja: