Yksi päivä rupesi tekemään mieli kylmäsavuhärkää ja kehittelin siitä sitten tällaisen piiraan vähän sen mukaan, mitä jääkaapista löytyi.
Härkäpiiras
pohja:
125g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl Emmental-raastetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää maitoa
Nypi huoneenlämpöisen margariinin joukkoon vehnäjauhot. Lisää muut aineet, viimeisenä maito. Vältä turhaa vaivaamista, ettei taikina sitkisty. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 8 minuuttia.
Täyte:
n. 4 rkl punaista pestoa
2 tomaattia
vajaa 100 g kylmäsavuhärkää
1 prk Keiju ruohosipulia
1 kananmuna
mustapippuria
Emmental-raastetta
Levitä esipaistetun pohjan päälle pesto ja viipaloidut tomaatit. Lado härkäviipaleita tomaattien päälle, lisää Keiju ruohosipuli johon on sekoitettu kananmuna ja mustapippuria. Ripottele päälle Emmenta-raastetta ja paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.
pohja:
125g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl Emmental-raastetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää maitoa
Nypi huoneenlämpöisen margariinin joukkoon vehnäjauhot. Lisää muut aineet, viimeisenä maito. Vältä turhaa vaivaamista, ettei taikina sitkisty. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 8 minuuttia.
Täyte:
n. 4 rkl punaista pestoa
2 tomaattia
vajaa 100 g kylmäsavuhärkää
1 prk Keiju ruohosipulia
1 kananmuna
mustapippuria
Emmental-raastetta
Levitä esipaistetun pohjan päälle pesto ja viipaloidut tomaatit. Lado härkäviipaleita tomaattien päälle, lisää Keiju ruohosipuli johon on sekoitettu kananmuna ja mustapippuria. Ripottele päälle Emmenta-raastetta ja paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti