torstai 9. elokuuta 2007

Juustokakkua ja vadelmakastiketta

Rakkaat Kreikassa asuvat ystävämme Taina ja Panos ovat taas kyläilemässä täällä kesäisessä Suomessa. Kokeilin Valion ohjeella juustokakkua ja vadelmakastiketta ja lopputulos oli varsin kuohkea! Jopa niin kuohkea, että meinasi kohota uunissa yli kakkuvuoan, mutta uunikatastrofilta onneksi vältyttiin.



Juustokakku ja vadelmakastike

Pohja
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
500 g Valio maitorahkaa
2 rasiaa (à 200 ) maustamatonta tuorejuustoa
1 tl raastettua limetin- tai sitruunankuorta
2 rkl limetti- tai sitruunamehua
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 keltuaista
5 valkuaista

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, vatkaan joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n ja korkeudeltaan 7 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka peitettynä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa maitorahka, tuorejuustot, limetin- tai sitruunankuoriraaste ja mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, siivilän läpi sihdattu perunajauho ja keltuaiset. Sekoita seos tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuais-sokerivaahto parissa erässä täytteen joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte taikinapohjalle.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hieman ja irrota vuoasta. Sihtaa kakulle halutessasi tomusokeria. Tarjoa vadelmakastikkeen kanssa; soseuta vadelmia tehosekoittimella, puserra sose siivilän läpi. Makeuta kastike sokerilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Hei, voi olla et en oo vaan huomannu, kuinka pitäisi toimia, mut onko jotain kikkaa jolla saisin tulostettua yhden ohjeen sivultaan. Koska ainakin nyt kun halusin tulostaa, niin tulostuu koko rimpsu ohjeita.. (ei sekään ole huono vaihtoehto!)
oisko vaikee laittaa ohjeen alle linkki, tulosta, ja siitä sit tulostuis vain se kyseinen ohje?
Nam nam illalla herkutellaan jollain kaisan herkulla!! :)

Kaisa kirjoitti...

Moi Ade!

Entäpä jos teet sillä tavalla, että klikkaat reseptin otsikkoa, tällöin avautuu vain kyseinen resepti, eikä koko kuukauden saldoa, ja tulostelet siitä sitten? :)

Mukavaa viikonloppua teille!

PS. Jos haluat tulostaa ihan vain reseptin tekstin, niin kopsaa vaikka wordiin tarvittava ja tulosta siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos neuvosta! helpottui kummasti!! ;)