keskiviikko 8. elokuuta 2007

Juustoinen broilerivuoka


Kokeilin Marien juustokuorrutettuja broilereita kasvis-riisipedillä. Siinä ruoan valmistuksen lomassa resepti muuntautui hiukan. Nesteen määrää voi vähentää, joten laitan ohjeeseen arviot oikeasta nesteenmäärästä, itselläni sitä oli hiukan liikaa. Jos riisi tällä ohjeella tuntuu kuivuvan, niin nestettä voi paiston aikana lisäillä.

Juustoinen broilerivuoka

3 dl jasmin riisiä
5 dl kiehuvaa vettä + 1 dl kolmen juuston kermaa
1 kanaliemikuutio
pakastekasviksia: porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia
3 marinoitua broilerin rintafilettä

Kuorrute:
1 paahtoleipäviipale
1 valkosipulinkynsi
3 cm pätkä sinappia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruohosipulituorejuustoa
1/2 dl emmental juustoraasetetta
1/2 dl ruokakermaa 3 juustoa
valkopippuria
currya
suolaa

Mittaa uunivuokaan riisi ja lado sen päälle jäiset kasvikset. Kuumenna vesi kiehuvaksi, sulata siihen kanaliemikuutio ja kaada neste kasvisten ja riisien päälle. Lisää vuokaan broilerin rintafileet, laita uuniin paistumaan 225 asteeseen n. 25 minuutiksi.

Valmista kuorrute murentamalla paahtoleipä hienoksi (voit paahtaa leivän ja murentaa sitten) ja sekoittomalla kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi.

Ota ruoka pois uunista, lisää vuokaan kolmen juuston kermaa ja kuorruta broilerin rintafileet tasaisesti. Laita uuniin vielä n. 15 minuutiksi paistumaan (225 asteeseen). Anna ruoan vetäytyä hiukan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: