perjantai 31. elokuuta 2007

Pizzakiekot

<-- "Jokohan sitä kohta pääsis uuniin lämmittelemään" - tuumii pizzakiekko.

Nämä ovat huippuhyviä ja onnistuuvat aina. Vaikkakin hiukan vaivalloisempia valmistaa kuin perinteiset pizzat, niin mielestäni ehdottomasti sen arvoisia. Alkuperäisestä reseptistä kunnian itselleen saa ottaa jälleen kerran Marie. Näitä tein myös synttäreilleni, sopivat mainiosti pikkupurtavatarjottaviksi.

Jos rullausvaiheessa taikina meinaa repeillä, niin ei kannata hermostua, runttailee vaan kasaan niin hyvä tulee. :)



Pizzakiekot


taikina:

2 dl vettä
1 tl suolaa
3-4 rkl ruokaöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 pss (11g) kuivahiivaa

täyte:

400g paistijauhelihaa
n. 1 1/2 dl sipulikuutioita
1 rkl culinessea paistamiseen
1 dl hotketsuppia
2 valkosipulinkynttä
1 dl ruokakermaa
mustapippuria, suolaa, pizzamaustetta, chilimursketta, yrttisekoitusta
2 dl punaista Emmental-raastetta (tykkään käyttää punaista, kun siitä saa reilusti makua)
200g ruohosipulituorejuustoa
2-3 tomaattia

Laita vesi kulhoon ja kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää ruokaöljy ja suola. Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja lisää vesi-öljyseokseen lusikalla sekoiitaen. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi noin 30 min.

Valmista sillä aikaa täyte. Kuullota sipulikuutiot pannulla, lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja paista ruskeaksi. Riko jauheliha mahdollisimman pieniksi muruiksi. Lisää murskattu valkosipuli paista hetki, lisää ketsuppi, paista vielä hetki ja lisää kerma ja mausteet.

Kauli taikina reilun pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto taikinalevyn päälle tasaisesti. Kaada jauhelihakastike päälle. Levitä kastike pohjalle tasaisesti ja ripottele sen päälle hieman juustoraastetta. Kääri taikina rullalle. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä varovaisesti, noin 3 cm paksuisia viipaleita. Laita leikkauspuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele rullia kevyesti kädellä litteämmäksi. Huuhtele ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Lisää tomaattiviipaleet ja ripottele juustoraaste päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.


2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Pakkohan näitä oli kokeilla, olivat niin hyviä sillo siun synttäreillä. Mie vaan ahneuksissani kaulin taikinan liian ohueksi, niin "kierukoista" tuli varsin...hmmm... "mielenkiintoisen" näköisiä... :) Mutta maku oli juuri niin hyvä kuin muistinkin! :)

Kaisa kirjoitti...

Mulla on käyny joskus sama homma! Mutta makuhan se on se pääasia. :)
Ja sitten kun kruunaa komeudet parilla tomaattiviipaleella ja juustoraasteella, niin eipä tiedä kukaan miten kovia se taikina on joutunut kokemaan ;)