sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Kasviscurry

Tein Valion ohjeella kasviscurrya. Ruoka oli ihanan kevyttä, mutta olisin kaivannut ruokaan vielä jotain "potkua". Anun kanssa olemme tehneet kasviksia intialaisittain ja laitan myös sen reseptin tähän, koska se on hyvin samantapainen, mutta mielestäni maukkaampi. Joten miedommista mauista pitävät voivat tehdä Valion ohjeella ja tujumman ruoan ystävät intialaisittain. :)



Kasviscurry

1 - 2 rkl margariinia
1 (n. 500 g) kukkakaali
2 - 3 tl currya
n. 1/2 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
2 punasipulia
2 isoa omenaa
1 prk (200 g) Valio Bulgarian ruokajogurttia
1 dl suolapähkinöitä
1/2 dl persiljaa hienonnettuna

Kuumenna Oivariini paistokasarissa. Lisää paloiteltu kukkakaali. Kypsennä keskilämmöllä sekoitellen n. 7 min. Mausta. Lisää sipuli ja omena kuutioina. Jatka kypsennystä, jätä kasviksiin vähän purutuntua. Lisää ruokajogurtti ja pähkinät. Kuumenna. Nosta levyltä. Lisää yrttisilppu. Tarjoa liharuoan lisäkkeenä tai kasvisruokana.


Tuliset currykasvikset

n. 250 g kukkakaalia
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 kpl kesäkurpitsaa
2 kpl paprikaa
3 rkl currytahnaa (Rajah)
2,5 dl Flora Ruokaa


Paista kukkakaalit ja sipulikuutiot kevyesti öljyssä. Paloittele kesäkurpitsa ja paprikat (mieluiten punainen ja keltainen) reilun kokoisiki kuutioiksi. Lisää kasvikset paistinpannuun ja kuullota kevyesti. Sekoita valmis currytahna ja Flora Ruoka keskenään ja kaada seos kasvisten joukkoon. Hauduta kasviksia vielä 5 minuuttia. Tarjoa currykasvikset riisin kanssa pääruokana tai sellaisenaan intialaisen ruoan lisukkeena.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Olemem ihastuneet Kasviscurryysi ja saanneet jopa ystävämme ihastumaan siihen! Aika ajoin käyn aina vilkaisemasa ohjeen täältä ja teemme sitä! Kiitos hyvästä reseptistä! Ihastuin alunperin kuvaasi, googlettamalla, jonka perusteella tulin katsomaan ohjetta =)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Kävin taas noukkasemassa reseptin, kiitti että se on täällä vielä =)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ohje oli vielä täällä =) Tätä tehdään tänään!

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Kiitos hyvästä ohjesta!

Anonyymi kirjoitti...

Vuosien jälkeen palaan taas tänne. Loistava ohje!