sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Ruishiutalesämpylät

Sämpylöitä voi maustaa aina sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Näihin sämpylöihin toi makua ruishiutaleet.



Ruishiutalesämpylät, 12 kpl

3 dl maitoa tai vettä
1 pss kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl öljyä tai culinessea
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruishiutaleita (muita vaihtoehtoja: juustoraaste, porkkanaraaste, kaurahiutaleet yms.)

Lämmitä neste reilusti käden lämpöiseksi. Lisää joukkoon suola, siirappi ja rasva sekä puolet jauhoista (2 1/2 dl) joihin kuivahiiva on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi, peitä liinalla ja laita kohoamaan lämpimään paikkaan n. 15 minuutiksi.

Sekoita kohonneen taikinajuuren sekaan keskenään sekoitetut loput jauhot ja ruishiutaleet. Vaivaa taikina tasaiseksi, muotoile tangoksi ja leikkaa se 12 palaan sämpylöiksi. Kohota sämpylät leivinpaperilla liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele kohonneet sämpylät maidoilla.

Paista 200 asteessa n. 12 - 15 minuuttia.

Ei kommentteja: