sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Häränfileepihvit

En ole mikään pihvinpaistoekspertti ja aina siinä ennen ruokailua on pieni jännitysmomentti, tuliko pihvistä mureita. Punaista lihaa ei kannata paistaa ylikypsäksi koska liha kuivaa silloin helposti ja sitkistyy. Sain Anulta viime jouluna lahjaksi kunnon valurautapannun ja kyllä se vain niin on, että pannulla on suuri merkitys pihvien onnistumisessa. Valurautapannu kuumenee tarpeeksi kuumaksi, joten lihasta ei pääse neste karkaamaan paistovaiheessa. Näistä härkäpihveistä tuli maistuvia ja mureita.



Häränfileepihvit

n. 500 g Portin Härän Pihvifilee -paketti
paistamiseen voi-öljyseosta
maustamiseen myllystä suolaa ja pippuria

Ota liha huoneenlämpöön n. 1-2 tuntia ennen paistamista. Leikkaa lihasta poikkisyin pihvejä ja painele käsin ne hiukan ohuemmiksi. Laita valurautapannulle tilkka öljyä ja voita ja kuumenna pannu kuumaksi. Laita pihvejä paistumaan vain muutama kerrallaan, ettei pannun lämpötila kylmene. Paista pihvejä paksuudesta riippuen n. 2 minuuttia puoleltaan, käännä pihvit ennen kuin neste alkaa nousemaan pintaan. Laita paistetut pihvit astiaan folion alle.

Mausta pihvi lautasella suolalla ja pippurilla. Meillä pihvien kanssa oli tarjolla Mozzarella-appelsiinisalaattia.

Ei kommentteja: