Mietin, mihin piilottaisi loput Turkkilaisesta jogurtista ja päädyin tekemään tätä suklaa-/mokkatorttua josta on päätynyt parikin versiota jo aiemmin tänne blogin arkistoihin. Jogurtti pohjataikinassa oli erittäin onnistunut kokeilu, pohjasta tuli mehevän kosteaa, herkullista etten sanoisi. :)
SUKLAA-JOGURTTITORTTU
pohja:
55 g Flora Culinessea
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanijasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl pikakahvijauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl Turkkilaista jogurttia
kuorrutus:
3 rkl vahvaa kahvia (tai 3 rkl kiehuvaa vettä + 1 tl pikakahvijauhetta)
40 g Flora Culinessea (tai sulatettua margariinia)
100 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
Voitele ja jauhota piirasvuoka. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa munat ja sokeri, lisää joukkoon Culinesse, kuivat ainekset sekä jogurtti ja sekoita varovasti puuhaarukalla. Paista pohjaa 200 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä.
Sekoita lusikalla tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään, lisää joukkoon rasva ja kuuma kahvi. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista, kaada jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä hetki ja lisää päälle kookoshiutaleita.
keskiviikko 16. heinäkuuta 2008
Suklaa-jogurttitorttu
Lähettänyt Kaisa klo 16.36
Tunnisteet: Makeat leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti