Kävimme kesälomareissulla Astan ja Jasun luona Hämeenlinnassa ja Asta oli leiponut meille ihanaa mustikkapiirakkaa. Siitä jäi "himo" päälle ja kotona piti heti leipoa samaa herkkua. Lämpimänä piiras on mielestäni parasta vaniljajätskin tai vaniljakastikkeen kera, jääkaappikylmänä tämä on hyvää aivan sellaisenaan.
MUSTIKKAPIIRAKKA
taikina
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pohjan päälle
n. 4 dl marjoja
täyte
1 prk kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon muna vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina jauhotetuin käsin pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi ja sekoita tällä välin täytteen aineet keskenään. Ripottele pohjan päälle marjat ja kaada seos päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
maanantai 7. heinäkuuta 2008
Mustikkapiirakka eli Mamman marjapiiras
Lähettänyt Kaisa klo 14.26
Tunnisteet: Makeat leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti