tiistai 15. heinäkuuta 2008

Parmesan-cashewpähkinäsalaatti

Jumitun jotenkin aina tekemään samanlaisia salaatteja. Joko fetasalaattia tai ihan perus vihersalaatteja. Tässäpä aivan uusi makuelämys salaattirintamalle! Marien blogista bongasin tämän ohjeen ja etenkin cashewpähkinät olivat aivan valloittavan herkullisia! Salaatti ei ole kevyimmästä päästä joten se käy mainiosti vaikka herkulliseksi ruokaisaksi iltapalaksi patongin ja tuorejuuston kera tai ihanana alkuruokana, jos valmistaa ruokailun pitkän kaavan mukaan. Saas nähdä mihin kaikkeen keksin tulevaisuudessa noita hurmuripähkinöitä lisäilemään. Vinkkejä?

PARMESAN-CASHEWPÄHKINÄSALAATTI, 4-6:lle

1 ruukku rucolaa
2 prk säilykepäärynää mehussa (415g)
1/2 kurkku
parmesan-lastuja
reilu 1 dl cashewpähkinöitä

kastike: säilykepäärynän mehua, balsacoa, öljyä, mustapippuria, sokeria

Laita rucolan lehtiä lautasille. Pilko kurkku ja viipaloi päärynät, lado rucolalehtien päälle sekä lisää joukkoon parmesan-lastut. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja ripottele salaatin päälle.

Sekoita kulhossa 3 rkl säilykepäärynän mehua, 2 rkl balsamikkoa ja 1-2 rkl öljyä. Mausta pippurilla ja sokerilla. Pirskottele kastike salaatin päälle.


1 kommentti:

Henna kirjoitti...

Aiii, cashewpähkinät on niiiin herkkua! Täytyykin alkaa ujuttamaan niitä myös salaattiin.