keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Ćevapčićilla maustetut minilihapullat ja jogurttikastike

Törmäsin kaupassa tuollaiseen Ćevapčići-mausteseokseen ja päätin kokeilla sitä lihapulliin. Sanotaan näin, että ihan hyvää oli, mutta vastaavanlaisen mausteseoksen voi tehdä helposti itsekin. Ćevapčići sisältää pussin kyljen mukaan valkosipulia, suolaa (16%), sipulia, liha-aromia, mustapippuria, selleriä, paprikaa, cayannepippuria sekä persiljaa, joten siitä vain oman Ćevapčićin sekoitteluun. Lihapullien paistosta vielä sen verran, että kokeilin tehdä pullat kiertoilmalla grillivastuksella ja tämä osottautui niin hyväksi ja käteväksi tavaksi, että enpä enää jatkossa pannun kanssa rupea taiteilemaan. Tulisten lihapullien kaveriksi tein raikkaan jogurttikastikkeen joka liippaa läheltä tzatzikia.

MINILIHAPULLAT

5oo g naudan paistijauhelihaa
1 pussi Ćevapčići-mausteseosta
1 dl vettä

Laita Ćevapčići-mausteseos veteen turpoamaan hetkeksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen jauheliha, sekoita tasaiseksi ja pyörittele pieniksi lihapulliksi. Paista lihapullat (kiertoilmassa) uunin ylimmällä tasolla grillivastuksella 225 asteessa noin 7 minuuttia.

JOGURTTIKASTIKE

n. 3 dl Turkkilaista jogurttia
reilu puolikas kurkku
1 valkosipulin kynsi
3 tl balsamicoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
persiljaa
mustapippuria

Kuori ja raasta kurkku. Puristele kurkusta ylimääräinen neste pois siivilän avulla. Lisää kurkku ja murskattu valkosipuli jogurtin sekaan. Mausta ja tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.

Turkkilaisesta jogurtista syntyy mielestäni parhaat jogurttikastikkeet.


Kurkistus keittiöön. :)

Ei kommentteja: