tiistai 15. heinäkuuta 2008

Kasvis-(vuohen)juustolasagne

Opiskeluaikoinani työskentelin R-Collectionilla eli "Ärkkärillä" ja siellä vaihdeltiin tyttöjen kanssa kynät sauhuten reseptejä. =) Eeva T. antoi minulle tämän alkuperäisesti vuohenjuustolasagnen ohjeen, mutta itse tein sen voimakkaan makuisesta Koskenlaskijasta. Nuo Torinon Piccolo-lasagnet ovat huippuhelppoja käyttää, kun niitä ei tarvitse esikeittää ollenkaan ja valmistuvat uunissa nopsasti. Kotiraati tykkäsi kovasti tästä lasagnesta, vaikka harvemmin meillä pelkkää kasvisruokaa tarjoillaan.


KASVIS-JUUSTOLASAGNE 4 annosta

200 g parsakaalia
2 sipulia
pieni kesäkurpitsa
1-2 rkl juoksevaa margariinia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 1/2 kasvisliemikuutiota (käytin kanaliemikuutiota)
1 prk (2 dl) kasvirasvasekoitetta
150 g Koskenlaskija voimakasta (TAI 150 g kypsyttämätöntä vuohenjuustoa)
1 1/2 tl basilikaa
1/3 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1/2 ps Torino lasagne Piccoloa (200 g)

pinnalle juustoraastetta

Kuullota sipulit pannulla margariinissa, lisää vehnäjauhot, vesi ja liemikuutiot ja kiehauta. Lisää joukkoon kasvisrasvasekoite ja juusto, lopuksi pilkotut vihannekset ja mausteet. Laita lasagne Piccolot ja juustokasvisseos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyypä tehdä tätä pitkästä aikaa, ja Kaisan ohjeella. Oma alkuperäinen reseptini olikin muistaakseni kirjoitettu epäselvästi jo kertaalleen piirrellyn paperin nurkkaan, ja lienee jo hävinnyt.

Kaisa kirjoitti...

Teeppä, tää oli herkkua.
Mie tinttasin lomalla itteni niin täyteen kaikkee raskasta ruokaa, että siulta voisinki kaivata uusia kasvisruokareseptejä ja opetapas mulle sitä tofun käyttöä, en oo koskaan kokeillu. :)