sunnuntai 17. elokuuta 2008

Banaani-maitosuklaakakku

Minulla on nyt menossa selkeästi jokin kahvikakkukausi. Olen innostunut näistä kakuista vaivattomuuden takia, koska nämä saa alle kymmenessä minuutissa uuniin. Tällä kertaa vanhaksi menossa ollut banaani riitti syyksi leipoa ja vehnäjauhot kun olivat loppuneet, tein kakun täysjyväsämpyläjauhoista, joten kakku on hitusen normaalia "terveellisempää". Monissa kahvikakuissa käytetään rasvaa jopa 200 grammaa, mutta itse teen kahvikakut nykyisin puolella määrällä tuosta ja sillä pärjää kyllä hyvin (ts. kakuista ei tule kuivia).


BANAANI-MAITOSUKLAAKAKKU

2 kananmunaa
2,25 dl sokeria

100 g Culinessea

4 dl sämpyläjauhoseosta (Myllärin)
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
n. 10 palaa maitosuklaata

1 banaani
1,5 dl kevytkermaa

Kuorrutus
10-12 palaa maitosuklaata
tilkka kevytkermaa
kookoshiutaleita

Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Lisää joukkoon Culinesse ja kerman sekaan tilsitty banaani. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja pilkotut maitosuklaapalaset. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.

Sulata kuorrutusta varten maitosuklaapalat miedolla lämmöllä kattilassa, notkista tilkalla kermaa, sekoita kuorrutus tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.


3 kommenttia:

Minea kirjoitti...

Hui kun näyttää hyvältä ja jos kerran on helppo tehdäkin.. Löysin täältä blogista paljon muitakin hyviä reseptejä ja ulkoasu on jotenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hieno. Tulen käymään toistekin ;D.

LashLovers® kirjoitti...

Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista Minea. Ja banskukakku on kyllä aina hyvää, testaapas. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen ja varmasti makuinenkin :) Täytyy joskus koettaa kohan lapsi kasvaa vähän isommaks ja on aikaa.