maanantai 4. elokuuta 2008

Kukkakaali-jauhelihapaistos

Näin "vanhemmiten" olen täysin hullaantunut kukkakaaliin, jostain syystä kun se yleensä pienemmällä väellä tuntuu tökkivän. Jos joku tietää jonkin hyvän niksin kukkakaalin paloitteluun ilman, että niitä kukkakaalinmurusia on ympäri keittiötä, niin saapi kertoa! =) Resepti löytyi Valiolta.




KUKKAKAALI-JAUHELIHAPAISTOS, 4-6 annosta

n. 1 kg kukkakaalia
vettä, suolaa
300 g paisti- tai muuta jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 rkl Culinessea
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
2 munaa
1 1/2 prk (3 dl) ruokakermaa

Kuorruttamiseen
n. 2 dl mozzarella raastetta

Paloittele kukkakaali ja pane kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kiehumaan 5 minuutiksi. Valuta. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla ja mausta seos. Levitä kukkakaali ja jauhelihaeos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle muna-kermaseos ja tasoita ruoan pintaa. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min. Ripota ruoan pinnalle juustoraaste ja jatka kypsentämistä 10 min.

Ei kommentteja: