tiistai 12. elokuuta 2008

Suklaarusina-konjakkikakku

Tein pari päivää sitten banaanikakkua (blogitan ohjeen myöhemmin) jonka valmistaminen kävi varsin vaivattomasti, ainekset kun simppelisit sekoitetaan keskenään ilman sen kummempia vatkauksia (siis sähkövatkainta ei tarvita). Olin äsken keittelemässä riisipuuroa kun silmääni pisti suklaarusinapussi ja seuraavaksi huomasinkin olevani jo tekemässä suklaarusinakakkua samalla "ainekset sekaisin"-periaatteella. Nyt olen innostunut lisäämään jogurtteja kaiken maailman leivonnaisiin, tähän kakkuun käytin Ingmanin kahvijogurttia. Tämä varsin mielenkiintoinen kakkukokeilu hengailee toistaiseksi vielä uunissa, mutta jos tämä resepti päätyy julkaisuun, niin todettakoon että hyvää oli! ;)


SUKLAARUSINA-KONJAKKIKAKKU

2 kananmunaa
2,25 dl sokeria
n. 90-100 g Flora Culinessea

5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl suklaarusinoita
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl suolaa

1 prk kahvi-jogurttia
3 rkl konjakkia

Sekoita munat ja sokeri kevyesti keskenään. Lisää joukkoon margariini ja sekoita. Lisää joukkoon jogurtti johon on sekoitettu konjakki. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rusinat, sekoita tasaiseksi, kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.


Ei kommentteja: