maanantai 4. elokuuta 2008

Raparperipiirakka

Tällä kertaa raparperia nautittiin meillä piirakan muodossa. Mielestäni piirakka oli parasta jääkaappikylmänä, lämpimänä piirakan kaveriksi sopisi hyvin vaniljajäätelö. Kiitos tästä reseptistä kuuluu Valiolle.



RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja
muna
1 1/2 dl sokeria
75 g (3/4 dl) culinessea
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
7 dl raparperipaloja
2 dl sokeria
n. 1/2 dl vettä

Tarjoiluun
1 prk (2 1/2 dl) vaahtouvaa vaniljakastiketta

Keitä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Sekoita muna, sokeri. Lisää sulatettu Culinesse, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 27 cm piirasvuokaan.
Lisää taikinan päälle hilloke. Paista 175 asteessa 30-35 min.

Tarjoa haaleana vaahdoksi vatkatun kinuskikerman kanssa. 

Ei kommentteja: