Tällä kertaa raparperia nautittiin meillä piirakan muodossa. Mielestäni piirakka oli parasta jääkaappikylmänä, lämpimänä piirakan kaveriksi sopisi hyvin vaniljajäätelö. Kiitos tästä reseptistä kuuluu Valiolle.
RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja
1 muna
1 1/2 dl sokeria
75 g (3/4 dl) culinessea
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
7 dl raparperipaloja
2 dl sokeria
n. 1/2 dl vettä
Tarjoiluun
1 prk (2 1/2 dl) vaahtouvaa vaniljakastiketta
Keitä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Sekoita muna, sokeri. Lisää sulatettu Culinesse, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 27 cm piirasvuokaan.
Lisää taikinan päälle hilloke. Paista 175 asteessa 30-35 min.
Tarjoa haaleana vaahdoksi vatkatun kinuskikerman kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti