lauantai 16. elokuuta 2008

Valkosipuliperunamoussaka

Minulle suurinta päänvaivaa keittiössa tuottaa se, että keksii mitä laittaa ruoaksi. Niinpä otin käteeni Pirkan keittokirjan ja sieltä selaamalla löytyi tämä valkosipuliperunamoussakan ohje. Moussaka muistuttaa juusto- ja tomaattipohjaisen kastikkeen takia mielestäni lasagnea, mutta on kuitenkin kevyeämpää ruokailtavaa, kun pastan asemasta käytetään perunaa ja munakoisoa.


VALKOSIPULIPERUNAMOUSSAKA

1 ps (500 g) valkosipuliperunoita
2 (n. 500 g)munakoisoa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 dl pakastettua sipulia
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl basilikaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

Juustokastike:

2 1/2 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
3/4 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
3 dl juustoraastetta
koristeeksi tuoreita basilikan lehtiä

Kaada jäiset valkosipuliperunat voideltuun laakeaan uunivuokaan. Pane vuoka 200-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, jotta perunat sulavat.
Ruskista jauheliha kuumassa öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin jäinen sipulisilppu. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kaada joukkoon tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta basilikalla.
Juustokastiketta varten sekoita kattilassa kuuman öljyn joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito sekoittaen kahdessa erässä. Keitä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste.
Viipaloi munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pane ne kiehumaan isoon kattilaan suolalla maustettuun veteen 5 minuutiksi. Nostele munakoisot reikäkauhalla pois vedestä.
Levitä jauhelihakastiketta peruna- ja munakoisoviipalekerroksien väliin. Kaada juustokastike päällimmäiseksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä. Tarjoa patongin ja salaatin kanssa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

voi että kun näyttää herkulliselta! ihan vesi tulee kielelle kattoessa! :)