sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Pehmeä perunalaatikko

Helppoa ja hyvänmakuista kotiruokaa. Tein perunalaatikon nyt vielä uusista perunoista, jotka kypsyvät uunissa mukavan nopeasti.



Pehmeä perunalaatikko

1 kg perunoita
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli (käytin punasipulia)
1 prk (2 1/2 dl) Flora ruokaa
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta

Kuori ja viipaloi perunat. Ruskista huoneenlämpöinen jauheliha ja mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja jauhelihamausteella. Sekoita uunivuoassa perunaviipaleet ja jauheliha.
Kaada ruoka Flora pannulle jossa ruskistit jauhelihan, sulata joukkoon lihaliemikuutio ja lisää pannulle pilkottu sipuli. Anna kiehahtaa hetki. Kaada seos jauhelihan ja perunaviipaleiden sekaan ja sekoita varovasti. Paista laatikkoa 225 asteessa 45 minuuttia - 1 tunti. Jos pinta tummuu liikaa, sekoita välillä ja lisää paistamisen loppuvaiheessa vuoan päälle folio. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile punajuuriviipaleiden kera.


2 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Järjettömän hyvää tuli, kiitos tästäkin. Vettä vähän lisäilin kypsymisen loppuaikana kun laitoin pottuja aika reilusti.

Kaisa kirjoitti...

Kiva kuulla että maistui! =)