Terveisiä uudesta kodista! Vihdoinkin täällä! Remontti on vielä vaiheessa, mutta voiton puolella ollaan.
Sitten asiaan. Äitienpäiväksi tehtiin kaksi samanlaista Marianne-kakkua, joihon sovelsin Marianne Crush-pussin takaa löytyvää ohjetta. Rupesin itse liikaa brassailemaan koristelun kanssa ja lopputulos ei ollut ollenkaan sitä mitä piti. Siispä kuviin pääsee Janin yksenkertaisen tyylikäs koristelu. ;)
Kakku oli ihanan raikasta ja marjaisaa. Liivatetta käytetään sekä täytteessä että kiilteessä. Liivatteen käyttö ei ole monimutkaista, vaikka jotkut sitä "vieroksuvatkin". Perusohjeet liivatteen käyttöön löydät täältä.
MARIANNE-KAKKU
pohja:
200 g Rainbow-suklaatäytekeksejä ("Dominoita")
30 g Culinessea
Crush-täyte:
2 dl vispikermaa
120 g Fazer Marianne crush-rouhetta
200 g Ehrman maitorahkavalmistetta
5 kpl liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
marjakiille:
300 g vadelmia
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä
1 dl punaista mehua
Murenna keksit ja sekoita Culinessen kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon Marianne Crush sekä rahka. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Soseuta marjat tehosekoittimella sokerin kanssa. Liota liivatelehdet 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
keskiviikko 14. toukokuuta 2008
Marianne-kakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Oi kiitos jälleen kerran!
Tulipa siitä hyvää, ja kaikki kehui hirveesti!!
Kiva, että maistuu! =)
Tämä onkin oikein raikas ja kesäinen kakku. Aurinkoista synttäripäivää Heinolaan! 8)
Toi oli ihan sika hyvää olisin voinnut syödä koko kakun ainut vaan että makeus tuli vastaan :D
Lähetä kommentti