keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Manteliset Dallas-pullat

Heti kun minulla on aikaa, päivitän vähän blogin ulkoasua, tai ainakin on aiheellista ottaa tuo kevyempi-teeman pois. :)
Vaikka itse olenkin elellyt suht kevyesti, blogiin näyttää päätyvän vain näitä herkkureseptejä. Toisaalta rahkan ja rasvattoman jogurtin seoksesta nauttimisesta ei paljon juttua irtoa, joten tämä blogi voisikin olla teemaltaan jotain viikonloppuruokiin viittaavaa.. hmm, jätetään ajatus hautumaan.

Tässä Pirkan ohjeella tehtyjä aivan ihania Dallas-pullia.

DALLASPULLAT 16 kpl

Pullataikina:
21/2 dl maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
100 g leivontamargariinia tai voita
noin 71/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
70 g (1 dl) kuorittuja manteleita
50 g leivontamargariinia tai voita
1 kananmuna
1/2 tlk (125 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1ps (n. 45 g) vaniljakastikejauhetta (Ekströms)

Voitelu ja koristelu
1 muna
raesokeria

1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi(+ 42 astetta). Sekoita maidon joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, sokeri, suola, muna, vanilliinisokeri ja kardemumma. Vaivaa taikinaan noin 1/3 jauhoista. Lisää pehmeä rasva. Vaivaa loput jauhot vähitellen. Taikina saa kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

2. Jauha täytteeseen tulevat mantelit tehosekottimella tai monitoimikoneella. Mantelit saavat jäädä hieman rouheisiksi. Sekoita puuhaarukalla pehmeän rasvan joukkoon muna, rahka, sokeri, vanilliinisokeri, vaniljakastikejauhe ja hienonnetut mantelit. Sekoita juuri ja juuri sekaisin.

3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Rullaa levy kääröksi pitkän reunan suuntaisesti.

4. Jaa taikinarulla kahteen osaan ja siitä edelleen kahdeksaan palaan. Taikinasta tulee 16 kierrepullaa. Pane pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

5. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla tai hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja: