keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Marianne-kakku

Terveisiä uudesta kodista! Vihdoinkin täällä! Remontti on vielä vaiheessa, mutta voiton puolella ollaan.

Sitten asiaan. Äitienpäiväksi tehtiin kaksi samanlaista Marianne-kakkua, joihon sovelsin Marianne Crush-pussin takaa löytyvää ohjetta. Rupesin itse liikaa brassailemaan koristelun kanssa ja lopputulos ei ollut ollenkaan sitä mitä piti. Siispä kuviin pääsee Janin yksenkertaisen tyylikäs koristelu. ;)

Kakku oli ihanan raikasta ja marjaisaa. Liivatetta käytetään sekä täytteessä että kiilteessä. Liivatteen käyttö ei ole monimutkaista, vaikka jotkut sitä "vieroksuvatkin". Perusohjeet liivatteen käyttöön löydät täältä.


MARIANNE-KAKKU

pohja:
200 g Rainbow-suklaatäytekeksejä ("Dominoita")
30 g Culinessea

Crush-täyte:
2 dl vispikermaa
120 g Fazer Marianne crush-rouhetta
200 g Ehrman maitorahkavalmistetta
5 kpl liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä

marjakiille:
300 g vadelmia
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä
1 dl punaista mehua

Murenna keksit ja sekoita Culinessen kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon Marianne Crush sekä rahka. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.

Soseuta marjat tehosekoittimella sokerin kanssa. Liota liivatelehdet 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.


3 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Oi kiitos jälleen kerran!

Tulipa siitä hyvää, ja kaikki kehui hirveesti!!

Kaisa kirjoitti...

Kiva, että maistuu! =)

Tämä onkin oikein raikas ja kesäinen kakku. Aurinkoista synttäripäivää Heinolaan! 8)

Eetu kirjoitti...

Toi oli ihan sika hyvää olisin voinnut syödä koko kakun ainut vaan että makeus tuli vastaan :D