maanantai 26. tammikuuta 2009

Runebergin kakku

Selailin erilaisia Runebergin kakku/torttu -reseptejä ja niistä "kehitin" sitten tällaisen kakun. Vuosi sitten tein kevennettyjä Runebergin torttuja ja niiden ohjeen löydät täältä. Yleensä Runebergin tortun päälle kuuluu vadelmahillo, mutta kun sitä ei jääkaapissa ollut, käytin kuningatarhilloa mikä paikkasi vadelmahillon tehtävän varsin hyvin.



RUNEBERGIN KAKKU

180 g Culinessea
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl Digestive-keksejä murustettuna
0,5 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl manteliliköriä
1,5 dl maitoa

kostutus:
1 dl Pirkan omena-mansikkamehua

päälle:
kuningatarhilloa ja sokerikuorrutusta (= 1 dl tomusokeria 0,5 rkl vettä)


Sekoita kuivat aineet ja murustetut keksit keskenään. Vaahdota Culinesse ja sokeri, lisää joukkoon kananmunat samalla vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja maito, sekoita, vältä liikaa vatkaamista. Mausta taikina lopuksi manteliliköörillä (voit käyttää myös manteliesanssia 0,5 tl tai kardemummaa 1 tl). Leivitä taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (käytin halkaisijaltaan 22 cm) ja paista 175 asteessa alatasolla n. 50 minuuttia.

Kostuta jäähtynyt kakku omena-mansikkamehutiivisteestä tehdyllä mehulla.
Levitä kakun päälle kuningatarhilloa ja koristele sokerikuorrutuksella.

1 kommentti:

Veera kirjoitti...

Moikka!

Lainasin vähän tätä reseptiä omaan blogiini, hieman muuntelin ja mainitsin kyllä alkuperäisen reseptin, mutta jos tämä kuitenkin aiheuttaa suunnatonta ahdistusta ja ärtymystä, ilmaisethan asian, jotta tiedän ottaa reseptin pois ja olla jatkossa lainaamatta reseptejäsi (:

Terkuin Veera