perjantai 16. tammikuuta 2009

Marianne-kääretorttu

Pitkästä aikaa päätin leipoa kääretorttua. Täytteestä halusin minttuisen ja raikkaan, joten päädyin käyttämään MarianneCrushia joka sopi täytteeseen mainiosti.



MARIANNE-KÄÄRETORTTU

pohja:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita kevyesti. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja ripottele siihen sokeria. Kumoa jäähtynyt torttupohja leivinpaperin päälle.

täyte:

2 dl kuohukermaa
1/2 prk maitorahkaa (käytin Ehrmania)
1 pss MarianneCrushia
1 prk Piltti kuningatarsosetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maitorahka sekä MarianneCrush. Levitä kumotun torttupohjan päälle ensin kuningatarsose ja sitten kermatäyte. Rullaa torttu leivinpaperin avulla kääröksi ja leikkaa molemmila sivuilta pienet reunapalat pois. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

newman kirjoitti...

i am going to try this!

Kaisa kirjoitti...

hope you like it ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tätä eilen (tosin ilman kuningatarsosetta) ja tuli todella hyvää! Kiitos mahtavasta ohjeesta, kirjoitin ylös ja aion varmasti leipoa pian uudelleen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tein tätä, mutta vaihdoin kuningatarsoseen pakastemansikoihin. Namsk! :)