lauantai 17. tammikuuta 2009

Tulinen kookoskana

Tässäpä yksi lempparini kanaruoista. En ollut aiemmin käyttänyt kookosmaitoa kokkauksessa, ennenkuin tässä ruoassa ihastuin siihen. Punainen currytahna antaa mukavasti tulisuutta ja kookoksen makeus pehmentää kokonaisuuden. Ohje on kantautunut arkistoihini ystävältäni Hennalta. Oikaisen reseptissä hiukan, enkä ruskista kanoja erikseen vaan lisään ne suoraan kastikkeeseen kiehumaan kypsiksi.


TULINEN KOOKOSKANA

300-400 g (hunajamarinoituja) broilerin fileesuikaleita
n. 1 rkl punaista currytahnaa (esim. Pirkka)
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 punainen paprika
1 tlk kookosmaitoa
ripaus suolaa
vaaleata Maizenaa suurustamiseen

Viipaloi paprika ja sipulit. Kuullota currytahnaa öljyssä hiukan, että sen aromit tulevat paremmin esiin (mikäli haluat tulisemman kastikkeen, käytä currytahnaa 2 rkl). Lisää pannulle kookosmaito, kasvikset ja kanasuikaleet. Anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia. Suurusta kastike lisäämällä hiukan Maizenaa kiehuvan kastikkeen sekaan samalla sekoittaen. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Tarjoile kookoskanan kanssa Jasmin-riisiä.

Ei kommentteja: