sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Manteli-vadelmatorttu

Kutsuin tänään itseni kylään ystäväni Päivin luokse. Päivi on tunnustautunut Runebergin torttujen suureksi ystäväksi ja halusin yllättää hänet tällä manteli-vadelmatortulla. Resepti on siis käytännössä aivan sama asia kuin Runebergeissä, mutta tuunasin taikinan vain piirasmuotoon ja nimesin tämän herkun uudelleen. Aineksetkin on aivan samat kuten noissa aikaisemmin tekemissäni kevyemmissä Runebergin tortuissa, mutta tässä laitoin taikinaan Culinessea hiukan vähemmän ja kermaviilin korvasin 7 %:lla Ruoka Floralla.


MANTELI-VADELMATORTTU

80 g Flora Culinessea
0.75 dl sokeria
2 kananmunaa
1.5 dl sämpyläjauhoseosta
1/2 dl Pikakaura + kuitu -hiutaleita
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl mantelirouhetta
1 dl Flora Ruokaa 7 %

Pinnalle koristeeksi
3 rkl tomusokeria
1-2 tl vettä
12 tl vadelmahilloa


Mittaa jauhot, leseet, leivinjauhe ja mantelirouhe kulhoon ja sekoita hyvin.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja vaahdota koko ajan. Jatka sekoittamista irrotetulla vispilällä ja lisää seoksen joukkoon jauhoseos ja Flora Ruoka. Leivitä taikina voideltuun piirasvuokaan.

Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla n 10-12 minuuttia.

Anna jäähtyä ja ja koristele vadelmahillolla, sokerikuorrutteella ja mantelirouheella.

Ei kommentteja: