Idea tähän kukkaleipään lähti Hellapoliisin ruokasivuilta. Leipä oli ihanan pehmeää ja maukasta. Leikkausvaiheessa huomasin sattumalta, että kun leipää leikkaa samoin kuin kakkua, siitä saa kivoja sydämen muotoisia leipäpalasia.
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 dl ruishiutaleita
1 dl Emmental-raastetta
6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
voiteluun kananmuna
pinnalle seesamin siemeniä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset, viimeisenä öljy ja vaivaa taikina tasaisesti. Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Muotoile taikinasta pitko. Leivo puolikkaasta pitkosta iso "sämpylä" leivän keskelle ja loppupitkosta 9-10 pikkusämpylää ympärille. Kohota leipää 20 minuuttia liinan alla ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti