sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Vaalea vuokaleipä

Päätettiin tehdä iltapalaksi kinkku-makaronisalaattia sekä kotitekoista salaatinkastiketta ja lisukkeeksi ostaa patonkia ja tuorejuustoa. Kunnostauduttiin kuitenkin sen verran, että tehtiin vielä itse valkosipulilevitettä ja erilaisia patonki- ja leipäohjeita selailtuani päädyin tällaiseen vaaleaan vuokaleipään.


VAALEA VUOKALEIPÄ

2,5 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
50 g Culinessea
reilu 6 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon suola ja sokeri. Alusta taikinaan jauhot sekä Culinesse. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja painele taikina voideltuun leipävuokaan. Anna taikinan kohota vielä leipävuoassa liinalla peitettynä n. 1/2 h ennen paistamista.
Paista 175 asteessa n. 1/2 tuntia. Anna kypsän leivän jäähtyä hiukan ennen kumoamista, älä peitä lämmintä leipää liinalla, näin leivän kuori pysyy rapeana.

Tarjoa leivän kanssa valkosipulilevitettä ja vaikkapa makaronisalaattia.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä ohje! Kokeilin ja kylläpä maistuu :)