lauantai 5. huhtikuuta 2008

Mokka-suklaakakku

Blogitan Teille hiukan arkistojen kätköjä, kun ei ole viimeaikoina tullut kokattua mitään mainitsemisen arvoista. Tässä huippuherkullinen mokka-suklaakakku, uusin versioni kehittelemästäni mokkakakusta. Taas reseptissä oikaistaan aikaisempaan verrattuna, eli kakun valmistaminen senkuin helpponee! Tämä kakku on ollu kyllä aina taattu menestys, suosittelen!



MOKKA-SUKLAAKAKKU

pohja:

2 munaa
2 dl sokeria
150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 rkl pikakahvijauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita pikakahvijauhe maidon kanssa ja lisää viimeisenä joukkoon. Paista pohjaa 175 asteessa n. 40 minuuttia. Mikäli pinta tummuu liikaa, laita paiston loppuvaiheessa leivinpaperi vuoan päälle.

kostutus:

n. 1,5 dl rasvatonta maitoa / maitokahvia

kuorrutus ja täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
3,3 dl kuohukermaa
4 rkl sokeria
4 tl vaniljasokeria
+ täytteeseen 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, mausta sokereilla. Erota kuorrutteesta täytettä varten n. 1/3 osa ja mausta se kaakaojauholla.

Leikkaa kakku kolmeen (tai halutessasi vain kahteen) osaan. Kostuta pohjaosa kolmasosalla maidosta/maitokahvista ja levitä päälle puolet täytteestä. Lisää toinen levy, kostuta, levitä päälle loput täytteestä ja lisää kansilevy ja kostuta. Kuorruta valmis kakku ja laita kakku yön ajaksi jääkaappiin maustumaan.

Kakun voi koristella halutessaan vaikka kaakaojauheella tai kahvipapukaramelleilla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Kaisa!

Voisitko kokkailla jotain hyvää kiinalaista ruokaa ja pistää ohjetta blogiisi?
Olen aivan hurahtunut nyt kiinalaiseen ruokaan ja tekisi mieli kokeilla jotain tehdä itsekin. Terkuin Tiina A.

Kaisa kirjoitti...

Moi Tiina!

Kiitos vinkistä, laitetaan kiinalainen ruoka muhimaan mieleen. Meillä alkaa tässä remonttipuuhat, joten lähiaikoina voi olla blogituspuolella hiljaista ja suuhun laitetaan sitä mitä nopeiten sinne saadaan. :)

Veikkaanpa, että kiinalaisissa ravintoloissa on käytössä omat "salaiset" mausteseokset, joita tavan kuluttajan voi olla vaikea saada käsiinsä, mutta kyllähän nykyisin ruokakaupoista löytyy kattava valikoima etnisiä mausteseoksia.
Pikaisen googlettamisen avulla sain selville seuraavaa:

"Keittiön perusmaut tulevat inkivääristä, kevätsipulista, chilistä ja valkosipulista. Lisäpotkua saadaan seesaminsiemenöljystä, soijapohjaisista kastikkeista ja rapeista kasviksista."

Ja tässäpä vielä linkki sivulle, josta voit aloittaa kokkauskokeilut:
http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;65197

Tulethan kertomaan jos testaat jotain, että miten onnistui! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Mun pitäis tehdä pari kakkua ensi kuussa syntymäpäiville ja ajattelin kokeilla tätä mokka-suklaakakkua. Oon syönyt siun tekemiä ihanuuksia muutamaankin otteeseen Tainan luona ja jos yltäisin edes lähelle niitä makuja, niin hyvä :) Voisin tehdä harjoituskakun ja sit kysellä vinkkiä, jos menee joku pieleen..

Anni

Kaisa kirjoitti...

Moi Anni,

Tää on kyllä hyvä kakku. Ei liian makea. Ja tosi helppo tehdä, eipä tässä voi oikein mikään mennä pieleen. Täytettä/kuorrutusta varten kannattaa tuorejuusto notkistaa vaikka tilkalla kermaa, niin saa helpommin sen sekoittumaan. Harjoituskakut on aina hyvä idea, paikalle löytyy varmasti harjoitusmaistajia. ;)

Kaisuliina kirjoitti...

Hei Kaima! Etsin hyvää reseptiä synttärikakkuuni ja tässä kakussa olisi nimi ja ikäkin kohdillaan! :)